Behandelingen

Tuina
Massage Therapie
IMG_2003.JPG
Energie
Therapie

In vroegere tijden werd Tuina ook wel "An Mo" ofwel massage genoemd. De term Tuina is pas bekend sinds de Ming dynastie. Chinese Tuina is een therapeutische methode volgens de richtlijnen van de Traditionele Chinese Geneeswijze en werd in eerste instantie gebruikt om door middel van massagemanipulaties aandoeningen bij kinderen te behandelen.

Tuina is, naast acupunctuur, een belangrijk onderdeel van de Chinese Geneeswijze. Tegenwoordig is Tuina ver ontwikkeld en kan ingezet worden voor de behandeling van diverse aandoeningen.

In vele klinieken in China is Tuina een van de belangrijkste preventieve therapieen. In het Westen wordt Tuina vaak ingezet bij diverse spier-en spanningsklachten. Ook kan Tuina goed gecombineerd worden met een acupunctuurconsult.

Cupping
Therapie

Cupping is een oude Chinese methode om lokale stagnaties op te lossen. Er wordt een cup op de huid geplaatst, waardoor er door hitte of door zuiging een vacuum gecreerd wordt. Hierdoor wordt het onderliggende weefsel omhoog getrokken. Als de cup enige minuten op de huid blijft staan, ontstaat er een bloedstase waarbij lokaal herstel plaats kan vinden.

Cupping therapie is ontwikkeld om de meridianen in het lichaam te openen. Meridianen zijn de banen waardoor energie door het lichaam naar elk orgaan en weefsel stroomt. Als de meridianen geopend zijn, dan wordt de energie over het hele lichaam verspreid. Cupping werkt tot wel 4 inches diep in het weefsel door, waardoor het weefsel afvalstoffen loslaat, het lymfatische systeem geactiveerd wordt, de bloedvaten geactiveerd worden en ook de conditie van de huid verbeterd wordt.

Tegenwoordig worden plastic cups gebruikt. Deze nieuwe cups maken geen gebruik meer van traditioneel vuur. Hierdoor is de toepassing van de cups eenvoudiger en veiliger geworden, maar heeft het nog steeds  een goed indringend effect en een grote aanzuigende werking.

Energy Therapy is een combinatie van acupunctuur en moxatherapie.

 

Moxeren is een eeuwenoude therapie die sinds ongeveer 200 jaar ook in Europa bekend is. Vroeger waren vooral de losse vorm of sigaarvorm populair in gebruik. Deze vormen van moxa moesten met vuur aangestoken worden. Tegenwoordig gebruikt men steeds vaker de moxalamp.

 

Zodra de acupuntuurnaaldjes gezet zijn, wordt een moxalamp boven bepaalde acupunctuurpunten geplaatst. De aangename stralingswarmte verspreidt zich via de acupunctuurpunten naar de rest van uw lichaam. Uw bloedcirculatie wordt gestimuleerd, net als uw spijsvertering en uw immuunsysteem. 

 

De moxalamp kan boven uw energie centrum ("dantian") geplaatst worden of boven een bepaald lichaamsdeel dat wat extra doorstroming van Qi kan gebruiken, zoals een schouder die vastzit. 

Fuci
Acupunctuur

Fuci Acupuncturur

Onze nieuwste vorm van pijnbestrijding is Fuci Acupunctuur. Het is een zeer effectieve behandelmethode voor pijn door bijvoorbeeld artritis. 

Dr. Kang is specialist op dit gebied. Tevens is hij directeur van de recentelijk opgerichte School voor Fuci Acupunctuur. Op deze pagina leest u meer informatie hierover: www.sfacupuncture.net 

Kruiden Therapie
infrared.jpg
Astma
Therapie

                                                                                               

 Astma patiënten gebaat bij TCM behandeling

 

In de behandeling van astma is in China al veel vooruitgang  geboekt.

Professor Zhang van de Universiteit van Guanzhou in China heeft de effecten van een speciale TCM behandeling onderzocht met verbluffende resultaten:  astma patiënten hadden in sommige gevallen geen medicijnen meer nodig en hun symptomen bleven voor meer dan 1 jaar weg.

Volgens dit onderzoek uitgevoerd in Duitsland gebleken dat 13 van de 26 behandelde astma patiënten klinisch genezen waren!

6 van deze patiënten hadden zelfs na 1 behandeling geen medicatie meer nodig. De behandeling bleek in 12 van de 26 patiënten een gedeeltelijk effect te hebben: deze patiënten gebruiken af en toe nog medicatie. Slechts 1 patiënt reageerde niet op de behandeling. De TCM astma behandeling blijkt een veelbelovende behandeling voor diverse vormen van astma.

Een aantal patiënten deelden hun ervaring:

De heer Weiser is een 55 jarige patiënt die meer dan 31 jaar bekend is met astma. Hij is na 6 TCM behandelingen genezen. Op 18 september 2015 ging hij voor het eerst naar de TCM dokter. Hij gebruikte op dat moment elke dag steroïden en inhalaties. Na een uur te zijn behandeld waren de symptomen al verdwenen. Op 24 september 2015 onderging hij zijn tweede behandeling. Hij gaf aan dat hij na de eerste behandeling geen klachten meer heeft gehad en geen medicatie meer gebruikte. Op 2 oktober 2015 onderging hij zijn derde behandeling. De heer Weiser is nu meer dan 2 jaar op controle en hij is klachtenvrij. Hij voelt zich als herboren.

Elli is een 7-jarige patiënte die 5 jaar bekend is met astma. Ook zij moest elke dag inhalaties gebruiken en desondanks had zij nog veel astmatische klachten. Ze onderging naar eerste TCM behandeling op 27 januari 2017. Ze was genezen na 5 behandelingen. We hebben een brief ontvangen waarin ze zegt dat ze dankbaar is. Na haar eerste behandeling had ze meer dan 7 maanden lang geen medicatie meer nodig.

Dr. Lisheng Kang, voormalig hoogleraar van de Beijing Universiteit (die heeft samengewerkt met Dr. Zhang) heeft een TCM behandelcentrum in ’s-Hertogenbosch.

Kruiden 
Magnetisch
Meridiaan
Therapie

Dr. Kang introduceert met ingang van zomer 2014 een compleet nieuwe behandelvorm! Herbal Magnetic Meridian Therapy.

 

Deze therapievorm is zeer geschikt voor de behandeling van ADHD. 

Kinderen zullen hier blij mee zijn want het is een totaal pijnvrije manier om de energie in de meridianen weer te laten stromen. Er komen geen naaldjes aan te pas. De totale lichaamsbalans zal hersteld worden waardoor klachten zoals concentratieverlies of hyperactiviteit zullen verminderen. 

 

Het werken met Chinese kruiden is een van de belangrijkste pijlers van de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Onze voedingssupplementen zijn een waardevolle aanvulling op een acupunctuurbehandeling.  Afhankelijk van uw klachten worden diverse kruiden voor u gecombineerd. U ontvangt dus altijd een voedingssupplement dat op uw specifieke situatie afgestemd is.

Wij gebruiken zowel de kant-en-klare kruidenformules in tablet of capsule vorm, maar hebben ook de mogelijkheid om "ruwe" kruidenmengsels zelf samen te stellen.