top of page

Andere behandelingen

Acupunctuur incl.
tuina massage
therapie

Tuina is de manuele variant van acupunctuur en wordt vaak ingezet bij diverse spier- en spanningsklachten. Een acupunctuurbehandeling kan afgesloten worden met een korte tuina behandeling.

Acupunctuur incl.
cupping

therapie

Cupping is een methode om lokale stagnaties op te lossen. Er wordt een cup (kopje) op de huid geplaatst, waardoor er door hitte of door zuiging een vacuum gecreerd wordt. Hierdoor wordt het onderliggende weefsel omhoog getrokken en worden stagnaties opgelost.

Acupunctuur & UVB therapie
Acupunctuur incl.
UVB therapie

De combinatie van acupunctuur en UVB therapie helpt bij psoriasis, vitiligo en speciale vormen van eczeem.

 Magnetisch
Meridiaan
Therapie

Dr. Kang introduceerde met ingang van zomer 2014 een compleet nieuwe behandelvorm! Herbal Magnetic Meridian Therapy.

 

Deze therapievorm is zeer geschikt voor de behandeling van ADHD. 

Kinderen zullen hier blij mee zijn want het is een totaal pijnvrije manier om de energie in de meridianen weer te laten stromen. Er komen geen naaldjes aan te pas. De totale lichaamsbalans zal hersteld worden waardoor klachten zoals concentratieverlies of hyperactiviteit zullen verminderen. 

IMG_2147.JPG
Infertility acupuncture

Acupunctuur helpt bij de ondersteuning om zwanger te worden. Ook tijdens IVF of ICSI behandelingen. 

IMG_2003.JPG
Acupunctuur incl. moxa lamp therapie

De combinatie van acupunctuur en moxatherapie wordt bij ons veelvuldig toegepast. In onze praktijk maken wij gebruik van ultramoderne moxalampen. Deze worden, zodra de acupunctuurnaaldjes gezet zijn, boven de naaldjes geplaatst. Hierdoor verbetert de bloedcirculatie, de spijsvertering en het immuunssysteem.

IMG_2055.JPG
Acupunctuur incl.
elektrische stimulator
therapie

De combinatie van acupunctuur en elektrische stimulator therapie is erg effectief bij diverse soorten pijnklachten.

bela.jpg
Acupunctuur incl.
infrarood therapie

 

Infrarood therapie als aanvulling op acupunctuurbehandelingen is erg effectief bij klachten door artrose.

IMG_2054.JPG
Astma
Therapie

Uit diverse studies is gebleken dan TCM verbluffende resultaten boekt bij de behandeling van astma. Zo bleken diverse patienten geen medicijnen meer nodig te hebben en bleven hun symptomen voor meer dan 1 jaar weg. 

Lees hier meer: Asthma heilbar? - Akupunktur TCM Praxis Liang Zhang seit 1994 in München, 中医骨科 (tcm-zhang.de) 

IMG_2148.JPG
Menopause acupuncture

Acupunctuur verlicht spanning en klachten tijdens de overgang. Het herstelt het normale hormoonbalansniveau in het lichaam. 

IMG_1997.PNG
Fuci
Acupunctuur

Onze nieuwste vorm van pijnbestrijding is Fuci Acupunctuur. Het is een zeer effectieve behandelmethode voor pijn door bijvoorbeeld artritis. 

Dr. Kang is specialist op dit gebied. Tevens is hij directeur van de recentelijk opgerichte School voor Fuci Acupunctuur. 

IMG_8478.jpg
Post-COVID-19-syndroom
Kruiden Therapie

Ter ondersteuning van de behandelingen maken wij indien nodig gebruik van kruidentherapie. Dat kan met zowel de kant-en-klare kruidenformules in tablet of capsule vorm, maar hebben ook de mogelijkheid om "ruwe" kruidenmengsels zelf samen te stellen. U ontvangt altijd een voedingssupplement dat op uw specifieke situatie afgestemd is.

Hoe werkt acupunctuur bij post-COVID klachten?

Na een doorgemaakte infectie zie je vaak een disbalans in bepaalde orgaansystemen, met name het ademhalingsstelsel en de spijsvertering. Het aanprikken van een specifieke combinatie van acupunctuur punten zorgt voor balans in het lichaam. Dit is te vergelijken met communicerende vaten of het openzetten van alle sluizen in een waterstelsel. Hierdoor gaat het bloed weer lekker stromen door het gehele lichaam, en zorgen de zuurstof en voedingsstoffen ervoor dat er weer energie is en herstel kan plaatsvinden.

bottom of page