top of page

Nieuws van onze succesvolle therapieën

IMG_8478.jpg

Corona-gerelateerde klachen / COVID 

Dat we de laatste jaren allemaal zelf corona gehad hebben, of op zijn minst iemand kennen die een corona-infectie doorgemaakt heeft zal voor iedereen oud nieuws zijn. En hoewel een corona-infectie ervoor zorgt dat je even uit de running bent, knappen de meeste mensen hiervan na een paar dagen of weken vanzelf op.

Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je reuk- en smaakvermogen kunnen verdwenen zijn, je conditie is gedaald naar 0, je blijft last houden van vermoeidheid en je hoofd voelt aan alsof het vol watten zit waardoor je concentratievermogen daardoor erg laag is. Het gevolg hiervan is problemen met studie of op het werk want aan de buitenkant zie je niet of iemand klachten heeft. Je hebt het gevoel dat je je steeds weer moet verdedigen omdat je niet geloofd wordt. Er is nog zoveel onbekend van de Long-Covid trajecten. En de symptomen worden steeds vervelender, zeker als je ze na 12 maanden nog steeds ervaart en er geen vooruitgang in lijkt te zitten. Je wordt er gewoon moedeloos en radeloos van.

Gelukkig hebben wij inmiddels heel wat ervaring opgebouwd in het behandelen van allerlei corona-gerelateerde klachten. We hebben mensen geholpen om de reuk- en smaakvermogen weer terug te geven, maar ook om energielevels te laten stijgen zodat het weer mogelijk is om zonder verplicht dutje de dag door te komen. Sommige mensen vertellen ons zelfs, dat ze dankzij de behandelingen hun leven weer teruggekregen hebben. Hoe mooi kan het zijn!

Onze acupunctuurbehandelingen worden bij coronaklachten aangevuld met een kruidenpreparaat. Dit is volgens ons, en volgens onze enthousiaste clienten, de meest effectieve combinatie.

IMG_8479.jpg
Meer lucht dankzil acupunctuur  

Al geruime tijd zien wij in onze praktijk een aantal mensen met ademhalingsklachten, waaronder astma en COPD. Opvallend is dat nagenoeg iedere client na de 2e of 3e behandeling al zoveel meer lucht kan inademen dat het gebruik van puffers sterk verminderd, ja soms zelfs gehalveerd, kan worden. En het maakt niet uit of je nu pas kort moeite met de ademhaling hebt, of al meer dan 20 jaar met chronische astmatische klachten rondloopt.  Of het nou astma, bronchitis of COPD is. De toepassing van acupunctuur, cupping en gespecialiseerde aanvullende technieken van Dr. Kang blijkt een gouden combinatie te zijn.

De eerste behandelingen worden altijd relatief kort na elkaar gegeven, met een tussenpoos van maximaal 1 week, daarna kan 1 behandeling per 2-4 weken volstaan. En als het dan nog beter gaat, je energieniveau stijgt, je weer zonder moeite trappen op en af kunt lopen of weer aan het sporten gaat, dan kun je gaan afbouwen naar een onderhoudsbehandeling waarbij je 1x per 4-6 weken langskomt.

En juist die onderhoudsbehandelingen blijken zo waardevol te zijn. Dit omdat je daarmee je de longenergie, en je weerstand, op peil houdt waardoor je nauwelijks tot geen terugvallen krijgt. Dat is pas echt de kracht van acupunctuur!

Goodbye pijnklachten die niet verholpen kunnen worden

 

 Veel mensen lopen rond met onverklaarbare pijnen die niet gediagnosticeerd kunnen worden of pijn waar in de reguliere gezondheidszorg niets meer aan te doen is. Gewrichtspijnen, pijn in de knieën en de enkels of een extreem hevige pijn op de borst. De oplossing voor deze pijnklachten liggen niet altijd in de reguliere gezondheidszorg. Dr. Kang behandelt veel van dit soort pijnen in zijn praktijk en vaak met resultaat. Accupunctuur is soms een uitkomst voor mensen die geen passende behandeling elders vinden.

 

In het geval van een ouder echtpaar was dat zeker het geval.“Ik had al 27 jaar last van hevige pijnen op de bost. Het voelde als weeën die vooral in de nacht kwamen opzetten. De verkramping was soms zo erg dat het helemaal uitstraalde naar mijn keel, mijn neus en mijn oren. De pijn was ondragelijk. In eerste instantie dacht ik aan een hartaanval maar dat bleek niet het geval. Ik heb met veel verschillende huisartsen naar een oplossing gezocht maar ook zij tastten in het duister. Ik heb capsules gehad voor vaatverwijding, ik ben onderzocht op nierstenen maar niets gaf een oplossing. Vaak begonnen de pijnen om twee uur ’s nachts en hielden dan aan tot zes uur in de ochtend. Soms één keer per maand, dan weer drie keer in de week. Uiteindelijk werd ik zo bang om een aanval te krijgen en beheerste deze aandoening mijn hele leven. Bij het minste pijntje werd ik wakker en raakte ik in paniek. Het was echt een nachtmerrie, en dat 27 jaar lang! Totdat ik bij Dr. Kang terecht kwam. Na een aantal behandelingen namen de aanvallen af, werden ze minder heftig en gingen sneller over. Nu, na nog geen jaar, kan ik terugkijken op een pijnvrij half jaar. Ik heb de aanvallen tot op de dag van vandaag nooit meer teruggekregen. Ik kan het niet uitleggen en spreek bijna van een wonder maar ik ben Dr. Kang zo dankbaar.

 

Ook mijn man heeft veel profijt van de behandelingen van Dr. Kang. Hij heeft artrose in zijn onderrug en kon daardoor erg slecht lopen. Hij had het idee dat hij wollige voeten had en had enorme pijn in zijn knieën en enkels. Als buitenmensen trokken we er vaak op uit. We fietsten en wandelden heel veel. Door zijn kwaal kwamen we zelden nog buiten en zaten we veel thuis. Door de behandelingen van Dr. Kang kan mijn man weer gewoon lopen en is hij verlost van zijn pijn. We trekken er regelmatig weer op uit en genieten van het leven. Dr. Kang heeft ons een groot deel van ons leven weer teruggegeven en dat is het mooiste cadeau wat je kan krijgen. ”

Goodbye Diabetes Type 2

 

Recent medisch onderzoek stelt dat in veel gevallen diabetes mellitus type II aanzienlijk verbetert kan worden, met name bij patienten met een nuchtere bloedsuiker lager dan 8 en waar medicatie en injectie van insuline nog niet door de artsen geadviseerd worden. In het verleden was diabetes mellitus type II een ongeneeslijke ziekte, maar door diverse medische onderzoeken blijkt tegenwoordig dat veel patiënten, vooral na een natuurgeneeskundige behandeling zoals acupunctuur, aanzienlijk te verbeteren.

 

In 2010 heeft de medische autoriteit een nieuw medisch concept gepresenteerd. Er is sprake van:

  • Gedeeltelijke remissie: mensen hoeven tot 1 jaar langer geen medicijnen of reguliere therapieen te ondergaan omdat de bloedsuikerspiegel onder de DM diagnostische drempel blijft.

  • Complete remissie: mensen hoeven langer dan 1 jaar geen medicijnen of reguliere therapieen te ondergaan omdat de bloedsuikerspiegel normaal is.

  • Lange termijn remissie: na een periode van 5 jaar hoeven mensen nog steeds geen medicijnen of reguliere therapieen te ondergaan omdat de bloedsuikerspiegel langdurig normaal is.

 

De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat als gedurende 1 jaar de bloedsuikerspiegel normaal en stabiel blijft, er dan sprake is van aanzienlijke verbetering.

 

De Chinese acupunctuurbehandeling van diabetes mellitus type II heeft een geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. Zij constateert dat diabetes mellitus type II vooral te wijten is aan voeding, leefomstandigheden, overbelasting en langdurige stress. Deze factoren zorgen ervoor dat het lichaam uit balans is en dat de endocriene processen van de alvleesklier verstoord zijn. Acupunctuurbehandelingen kunnen het lichaam terug in balans brengen en de stofwisseling verbeteren zodat de endocriene functie van de de alvleesklier wordt hersteld en uiteindelijk kunnen mensen van diabetes mellitus type II aanzienlijke verbetering ervaren. 

Acupunctuur ter ondersteuning bij kanker

Acupunctuur vermindert de bijwerkingen die op kunnen treden tijdens behandelingen met chemokuren of bestralingen bij mensen met kanker, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, misselijkheid, braken of constipatie. Ook bouwt het je immuunsysteem weer op.

Een cliente vertelt: "Twee en een half jaar geleden werd er bij mij NK-LGL geconstateerd, een chronische vorm van leukemie. Een bijwerking hiervan is een enorme vermoeidheid. Ik voelde me vreselijk in die tijd en was erg ziek. Toen ik bij Dr. Kang kwam heb ik de eerste paar maandnen acupunctuur gevolgd en voedingssupplementen geslikt. Binnen een aantal maanden voelde ik me beter, minder vermoeid en waren mijn bloedwaardes verbeterd. Hierdoor voelde ik me psychisch ook veel beter. Op het moment dat kanker geconstateerd wordt staat je wereld op zijn kop. Je hebt op dat moment veel te verwerken maar bent te vermoeid en te ziek om alle emoties een plek te geven. Doordat de behandeling van Dr. Kang zo goed aansloeg werd ik in staat gesteld om de klap te verwerken. Ik voelde me veel beter in balans, rustiger en helderder. Mijn specialist ziet ook de vooruitgang die ik boek door acupunctuur. Ik blijf iedere maand onder controle staan van mijn specialist en als ondersteuning blijf ik onder behandeling van Dr. Kang. Hij zorgt ervoor dat mijn kwaliteit van leven enorm verhoogd wordt en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Mijn lichaam stroomt beter door, waardoor ik ook weer meer vertrouwen in mijn lichaam krijg. Ja, ik vind acupunctuur een heel goede ondersteuning tijdens de behandeling van kanker en kan het iedereen aanraden."

Pijnvrij door acupunctuur

Sinds een aantal jaren heb ik in mijn praktijk veel mensen van pijnklachten afgeholpen. Acupunctuur richt zich op een goede doorstroming van energie, Qi genoemd. Bij pijnklachten is deze doorstroming gestagneerd. Door middel van acupunctuur haal je de blokkade weg waardoor het lichaam weer in balans komt en pijnklachten verdwijnen.

 

Een cliente vertelt: " Ik heb in 2006 een zwaar auto-ongeluk gehad en sindsdien loop ik al met pijnklachten rond. Ik had veel last van hoofdpijn, slaapproblemen en had moeite me te concentreren. Reguliere artsen vertelden me dat ze niets meer voor mij konden betekenen en dat ik maar moest leren leven met mijn whiplash. Jarenlang heb ik op pijnstillers geleefd. Totdat ik kennis maakte met Dr. Beijing. Mijn wereld is totaal veranderd. Al na de eerste behandeling voelde ik mij beter en na zeven behandelingen ben ik sinds zes jaar vrijwel pijnvrij. Ik gebruik geen pijnstillers meer en voel me energiek. Mijn slaapproblemen zijn verleden tijd en ik heb mijn leven weer terug. Mijn fysiotherapeut heeft de behandelingen stopgezet. Ook hij vind het een wonder en moedigt me door te gaan met de behandelingen bij Dr. Beijing."

Bereik uw ideale gewicht met acupunctuur

Acupunctuur is een van oorsprong Chinese therapie die al meer dan 2000 jaar met succes toegepast wordt bij de behandeling van verschillende klachten. Overgewicht is er daar een van. De kwaliteit van leven kan aanzienlijk worden beinvloed door overgewicht. Desondanks zijn veel mensen niet in staat om zelf door middel van een dieet en bewegen een gezond gewicht te bereiken. Acupunctuur kan mensen ondersteunen bij het proces van afvallen. Met lichaams- en ooracupunctuur wordt vooral gewerkt aan het herstellen van de energiebalans. Acupunctuur helpt dus om de organen die verantwoordelijk zijn voor het opnemen en verwerken van voedsel goed op elkaar af te stemmen. Je behoefte aan suiker neemt af en je hebt sneller een verzadigingsgevoel. Gedurende de behandelingen kunnen mensen een speciale kruidenthee drinken die de spijsvertering stimuleerd en de lichaamsbalans herstelt.

 

De assistente van Dr. Kang is het levende bewijs dat acupunctuur werkt bij het verliezen van gewicht: zij is in de loop der tijd maar liefst 18 kilo afgevallen!

Stoppen met roken

Acupunctuurbehandelingen maakt het stoppen met roken een stuk makkelijker. Het brengt je lichaam weer in balans en het ontgift het lichaam ​waardoor je geen behoefte meer hebt aan nicotine.


Een client vertelt: "Ik kwam in eerste instantie vanwege Q-koorts klachten. Al na de eerste behandeling merkte ik al dat ik minder behoefte had om te roken. De meeste klachten van de Q-koorts zijn gelukkig verminderd, ik heb veel meer energie. De behandelingen doen mij goed. Zeven weken geleden was ik heel gemotiveerd om helemaal te stoppen met roken en toen hebben we de behandeling aangepast naar een "stoppen met roken behandeling". Toen ik na de behandeling in de auto stapte rook ik meteen de sigarettenlucht. Bah, wat een stank was dat. Toen ik zelf rookte heb ik hier nooit wat van gemerkt. Meteen vanaf dit moment ben ik gestopt. De behoefte is totaal verdwenen. Als ik wist dat het zo makkelijk was om te stoppen met roken, had ik dit jaren geleden al gedaan!"

Reuma en acupunctuur

Een praktijkvoorbeeld van een fysiotherapeut: "Toen ik me aanmeldde bij het Chinees Medisch Centrum had ik enorm veel last van pijnklachten. Ik was gestopt met sporten en gebruikte zware medicatie voor mijn reuma, die allerlei bijwerkingen met zich mee bracht. Inmiddels heb ik er 14 behandelingen van acupunctuur aangevuld met voedingssupplementen van Chinese kruiden opzitten en ik voel me prima. Ik ben gestopt met mijn reguliere medicatie en loop zelfs weer hard. Wie had dat durven dromen!

 

Mijn reumatoloog was eerst sceptisch toen ik hier met de behandelingen begon. Dat is nu niet meer het geval. De behandelingen zelf zijn prettig. Nadat de naaldjes gezet zijn, kan ik me drie kwartier ontspannen in een van de behandelkamers. Na de behandeling voel ik me verlicht. Voor mij is acupunctuur een enorme aanvulling op de westerse gezondheidszorg."

Hooikoorts en allergie

Een client vertelt: “Ik loop al sinds mijn vijftiende rond met mijn allergieën en hooikoorts. Toen ik het stuk las in de Bossche Omroep over allergieën ben ik bij Dr. Kang binnengelopen. Dat is nu ongeveer drie jaar geleden. Sindsdien is mijn hooikoorts bijna verdwenen. Ik heb er geen of nauwelijks last van. Het is heerlijk om weer gewoon naar buiten te kunnen en te genieten van het mooie weer. Ik werd door mijn hooikoortsallergie enorm beperkt in mijn vrijheid om naar buiten te gaan. Kamperen deed ik niet, een voetbalwedstrijd bijwonen kon ik niet en een boswandeling was niet voor mij weggelegd. Nu is dat verleden tijd. Ik voel me weer vrij en dat is heerlijk. Laat die zomer maar komen!”

 

Een andere patiënt van Dr. Kang leefde al twintig jaar met een allergie waardoor ze bij temperatuurverschillen een enorme jeuk kreeg op armen en benen. “Ondragelijk was die jeuk”, aldus de cliënt. “Ik heb zelfs wel eens een borstel met ijzeren pinnetjes gebruikt om te krabben. Ik werd helemaal gek van die jeuk en krabde mezelf dan open. Omdat er niets te zien was aan mijn huid kon de reguliere geneeskunde niet veel voor me betekenen. Ik heb antihistamine voorgeschreven gekregen en daar moest ik het mee doen. Acupunctuur was voor mij het laatste redmiddel. Ik ben nu meer dan twee jaar verder en heb totaal geen jeuk meer. Na zes behandelingen was mijn allergie al zo goed als over. Nu heb ik een onderhoudsbehandeling eens per maand. Ik ben ongelooflijk blij met het resultaat. Na twintig jaar jeuk ben ik nu bevrijd. Ik heb mijn energie weer terug en kan me concentreren op de mooie dingen in het leven.”

Eczeem en jeuk

 

Al vijf jaar liep ze rond met extreem veel eczeem op haar armen en benen. Door schaamte droeg ze alleen maar kleding waardoor haar armen en benen bedekt werden. “Maar dat was niet eens het ergste”, aldus José. “De jeuk die de eczeem veroorzaakte was ondragelijk. Ik kon er ’s nachts gewoon niet van slapen en door het krabben, wist ik soms van de pijn gewoonweg niet meer hoe ik mijn armen moest houden. Dr. Kang van het Dr. Beijing Chinese Medicine Centre in ’s-Hertogenbosch, heeft in negen acupunctuurbehandelingen ervoor kunnen zorgen dat de jeuk compleet is verdwenen en dat de eczeem zo goed als weg is.”

 

“Ik heb veel cliënten binnen mijn praktijk met huidaandoeningen”,  vertelt Dr. Kang. “Vaak is het moeilijk om een oorzaak aan te wijzen. Dat is dan ook de reden dat binnen de reguliere gezondheidszorg niet altijd een goede oplossing geboden kan worden. Acupunctuur is een heel weldadig middel bij huidaandoeningen. Het kan goed ingezet worden bij het bestrijden van jeuk maar bijvoorbeeld ook bij overmatige acne. Ik heb een patiënt behandeld die heel erg veel last had van acne over haar gehele gezicht. Zij heeft de acne ontwikkeld in haar puberteit en had daar nu, tien jaar later, nog steeds heel veel last van. Ze is nu een half jaar in behandeling en heeft weer een stralende huid en haar acne is zo goed als verdwenen. Het is zo mooi om te zien hoe dankbaar cliënten kunnen zijn bij de hulp die ik bied.”

 

“Bij mij zit een slechte en overgevoelige huid in de familie”,  vertelt José. “Vaak gaat het ook samen met astma.  Ik merk dat mijn eczeem vaak verslechterd als ik gespannen ben. Dat is bij mijn kleindochter ook het geval. Tijdens haar eindexamens heeft ze veel meer last van haar eczeem als tijdens een vakantieperiode. Ik merk een verschil in de winter en de zomer. In de winter heb ik veel meer last van jeuk en eczeem dan in de zomer. Ik ben heel erg blij dat mijn eczeem nu gekalmeerd is en mijn huid er veel beter uitziet. Ik kan deze zomer korte mouwen aan en dat vind ik een zegening. Daarnaast slaap ik ’s nachts weer goed waardoor ik me gewoon veel beter voel. Ik voel me echt bevrijd!”

Behandeling van ADHD klachten

 

Er is in de reguliere gezondheidszorg nog steeds geen goede behandeling gevonden tegen ADHD en dat is jammer. Vaak zijn de enorm zware medicijnen een laatste stap voor de ouders van kinderen met ADHD. Gelukkig kan ik kinderen met ADHD een heel effectieve behandeling aanbieden, zonder enige vorm van medicatie! Natuurlijk kan ik de behandeling ook inzetten als het kind al behandeld wordt door middel van medicatie.

 

Een moeder van een 12-jarige jongen vertelt: "Mijn zoon was snel afgeleid en had concentratieproblemen. Daarnaast had hij moeite om zichzelf onder controle te houden. Al na zeven behandelingen merkte ik verschil en nu na een jaar is hij compleet veranderd. Hij gebruikt geen medicatie meer en kan zich veel beter concentreren. Hij gaat nu een keuze maken voor een middelbare school van hoog niveau.  Het is een intelligente jongen. Gelukkig komt hij door middel van acupunctuur weer helemaal tot zijn recht."

 

Nieuwe behandeling voor kinderen tot 12 jaar met ADHD: Herbal Magnetic Meridian Therapy! 

 

Deze therapievorm is zeer geschikt voor de behandeling van ADHD. 

Kinderen zullen hier blij mee zijn want het is een totaal pijnvrije manier om de energie in de meridianen weer te laten stromen. Er komen geen naaldjes aan te pas. De totale lichaamsbalans zal hersteld worden waardoor klachten zoals concentratieverlies of hyperactiviteit zullen verminderen. 

 

 

bottom of page